Beregeningstechniek

Ontvang nu gratis, op maat gemaakt beregeningsplan voor een prachtige tuin!

Bent u op zoek naar een beregeningsplan dat specifiek is afgestemd op uw tuin? Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe werkt een beregeningsplan?

Met het overweldigende aanbod van verschillende beregeningsmaterialen kan het soms lastig zijn om het overzicht te behouden. Het aanschaffen van een beregeningsinstallatie is een belangrijke investering. Het is begrijpelijk dat u zeker wilt weten dat u de juiste keuze maakt. Niets is vervelender dan tijd, moeite en geld te besteden aan een plan, om uiteindelijk met uitgedroogde planten te eindigen omdat er iets over het hoofd is gezien. Met een beregeningsplan kunt u zorgvuldig en voorafgaand aan de installatie uw beregeningssysteem plannen. Door middel van een gedetailleerde tekening en materiaallijst zorgt u ervoor dat uw beregeningsinstallatie perfect bij uw tuin past.

Wij staan klaar om u te helpen bij het maken van een beregeningsplan en materiaallijst. Onze specialisten staan voor u klaar en zorgen ervoor dat de beregeningsinstallatie perfect voldoet aan de eisen van uw tuin. Zo kunt u met vertrouwen genieten van een goed functionerend en efficiënt beregeningssysteem dat perfect is afgestemd op uw tuin.

Welk vorm tuinberegening heeft uw voorkeur?

Geautomatiseerd beregenen

Met een automatisch beregeningssysteem kunt u uw tuin één keer naar wens instellen. U bepaalt hoe lang, wanneer en hoe vaak uw tuin moet worden beregend. Nadat u het schema hebt ingesteld, heeft u geen omkijken meer naar uw tuin. U kunt eindeloos schema’s instellen en er zelfs voor kiezen om uw beregeningssysteem uit te breiden met handige tools zoals een regensensor.

Manueel beregenen

U heeft ook de mogelijkheid om uw beregening handmatig aan te sturen. Met deze optie heeft u de volledige controle over de beregening. (Kogel)kranen worden op uw leidingen geplaatst, waarmee u zelf de watertoevoer kunt openen of sluiten. Het handmatig beregenen kan in de toekomst altijd worden uitgebreid naar een (semi)automatisch systeem.

Semiautomatisch beregenen

U kunt ook automatische en handmatige beregening combineren, wat bekend staat als semiautomatische beregening. Er zijn eindeloze mogelijkheden als u hiervoor kiest. U kunt bijvoorbeeld een beregeningscomputer gebruiken in combinatie met een kogelkraan. Een andere optie is het gebruik van een besproeiingscomputer in combinatie met druppelirrigatie op uw buitenkraan.
Goed en betrouwbaar
advies
Goed en betrouwbaar
advies
A-merk producten
A-merk producten
Kennis van alle typen installaties
Kennis van alle typen installaties

Tuinberegening: onze oplossingen

Wij zijn de specialist op het gebied van aanleg en onderhoud van beregeningsinstallaties. Bij ons vindt u diverse oplossingen voor beregening. We bieden eenvoudige mogelijkheden om te starten met tuinberegening. In complexere situaties adviseren we altijd om eerst een beregeningsplan aan te vragen. Op basis van uw specifieke situatie berekenen we precies welke materialen geschikt zijn en hoeveel u nodig heeft.

Onderhoud beregeningsinstallaties

Om zorgeloos te kunnen genieten van uw beregeningsinstallatie, voert onze eigen service- en onderhoudsdienst preventief onderhoud uit. Dit draagt bij aan de kwaliteit en levensduur van uw installatie.

In het voorjaar wordt de installatie ontlucht en grondig gecontroleerd. Indien nodig worden aanpassingen en reparaties uitgevoerd.

In het najaar zorgen wij ervoor dat alles vorstvrij wordt gemaakt, zodat uw beregeningsinstallatie de winter zonder schade kan doorstaan.

Waarom tuinberegening?

Gemak

In droge seizoenen is het vaak een gedoe om met slangen en sproeiers in de weer te gaan om uw tuin te besproeien. Maar met een slim ontworpen en geïnstalleerd tuinberegeningssysteem kunt u moeiteloos jarenlang water geven aan uw tuin. Bovendien wordt het waterverbruik verminderd.

Efficiëntie

Een goed ontworpen tuinberegening zorgt ervoor dat uw planten precies de juiste hoeveelheid water krijgen op de juiste plaatsen. Dit helpt verspilling te voorkomen en maximaliseert de effectiviteit van de irrigatie.

Waterbesparing

Met een geautomatiseerd systeem kunt u de waterafgifte nauwkeurig regelen op basis van de behoeften van uw planten en de weersomstandigheden. Dit betekent dat u geen water verspilt door te veel of te weinig water te geven. Het resultaat is een efficiënter watergebruik en een lagere waterrekening.

Tijd- en energiebesparing

Tuinberegeningssystemen nemen het handmatige werk van het besproeien van uw tuin uit handen. U hoeft niet meer elke keer zelf water te geven en kunt uw tijd en energie besteden aan andere activiteiten.
Beregeningscomputer

Beregeningscomputer

De beregeningscomputer is een handige accessoire waarmee u uw beregeningsinstallatie precies kunt afstemmen op de behoeften van uw tuin. U kunt gemakkelijk verschillende delen van uw tuin selecteren, de gewenste tijdsduur instellen en bepalen hoelang de installatie moet beregenen. Met een beregeningscomputer kan uw beregeningsinstallatie volledig automatisch verlopen, waardoor u nauwelijks meer hoeft om te kijken naar uw tuin. Het is dus een handig hulpmiddel om het onderhoud van uw tuin te vereenvoudigen.

Beregeningssysteem op afstand

Met onze Wifi-module kunt u uw beregeningssysteem op afstand bedienen. Door deze module aan te sluiten op uw beregeningscomputer, kunt u via de app op uw smartphone of tablet uw beregeningssysteem beheren. Op die manier kunt u op elk gewenst moment wijzigingen aanbrengen in het programma van uw beregeningssysteem, zonder dat u fysiek aanwezig hoeft te zijn.