BLADBLAZER

Wist je dat een bladblazer voor veel meer te gebruiken is dan om blad weg te blazen in de herfst? Je kunt veel machines ook gebruiken om blad op te zuigen en te versnipperen. Een bladblazer is ook erg handig om na een tuinklus de laatste restjes blad en aarde weg te ruimen. Dat scheelt weer een vermoeiend klusje zoals vegen en je tuin ziet er extra strak uit. Welkoop heeft machines van WOLF-Garten, STIHL, McCulloch, Gardena en Stiga. Er zijn grote verschillen in aandrijving (elektrisch, benzine, accu), vermogen, blaaskracht en gewicht. Des te groter de klus, des te fijner een sterke machine werkt.

DE JUISTE BLADBLAZER

De juiste bladblazer is afhankelijk van jouw situatie. Heb je een tuin met veel bomen en een heg of een tuin met alleen lage beplanting? Het maakt niet uit met welke situatie je te maken hebt, je hebt altijd te maken met bladresten en en snoeiafval. Heb je te maken met veel blad waardoor je meerdere uren bezig bent met blazen? Of is het klusje zo geklaard? De juiste bladblazer hangt nauw samen met jouw situatie. Bij Goets bieden we verschillende benzine blazers aan van topmerken als Kibani en Gardentec aan.

Hoeveel vermogen moet een bladblazer hebben?
Het vereiste vermogen hangt af van de klussen die je met het tuingereedschap wilt uitvoeren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de blaassnelheid (in km/u), hoe krachtiger de machine. Al onze bladblazers zijn geschikt voor het bladvrij maken van kleine tot grote tuinen. Maar met een exemplaar met een hogere blaassnelheid gaat het simpelweg een stuk sneller.

Wil je met gemak grote hoeveelheden (natte) bladeren of zelfs sneeuw ruimen? In dat geval raden we een benzinebladblazer aan met een hoog vermogen en een blaassnelheid van ten minste 300 km/u. Bekijk bijvoorbeeld onze krachtpatser: de 75.6cc benzine bladblazer van Gardentec.

Een ruggedragen bladblazer
Bij langdurig gebruik van de bladblazer is een ruggedragen bladblazer een goede keuze. De krachtbron (brandstoftank) draag je dan op de rug en de blazer in je hand. Hierdoor wordt voorkomen dat je ‘lange armen’ krijgt, omdat je de bladblazer lang moet dragen. Ben je op zoek naar een bladblazer die je op je rug kunt dragen? Bij Goets hebben wij verschillende ruggedragen modellen.

Soorten aandrijvingen

Niet elke bladblazer is hetzelfde. Het begint al met het soort aandrijving van de bladblazer, wat een cruciaal punt is bij het kiezen van een bladblazer die het beste bij je past.

De drie verschillende soorten zijn de elektrische modellen, modellen met een accu en benzine bladblazers. Elk van deze soorten bladblazers hebben hun eigen voor- en nadelen. Hieronder zetten we op een rijtje.

HULP NODIG?

WIJ ADVISEREN U GRAAG

Bent u op zoek naar een nieuwe tuinmachine of tuingereedschap? D&G Techniek adviseert u graag. Door goed naar de klant te luisteren, mee te denken en daarna advies op maat te bieden, komen we tot de juiste machine of tuingereedschap.

 

BEKIJK OOK

Dolmar is dé specialist in professioneel tuingereedschap. In ons complete aanbod tuinmachines vindt u de beste materialen, die u eenvoudig online kunt bestellen. Van grasmaaiers tot verticuteermachines, van heggenscharen tot kettingzagen: alles om het leven van de tuinierende mens zo aangenaam mogelijk te maken. Bij Dolmar stellen we hoge eisen aan de kwaliteit van onze machines. U weet dus zeker dat u bij Dolmar altijd professioneel tuingereedschap bestelt.

Benieuwd geworden naar het assortiment van Goets.nl? Bekijk dan snel al ons tuingereedschap. Ben je uitgeblazen maar heeft je tuin nog meer aandacht nodig? Kijk dan ook eens bij onze

VERKOOP
VERKOOP
VERHUUR
VERHUUR
ONDERHOUD
ONDERHOUD
REPARATIE
REPARATIE